Haittaako järki? No ei todellakaan.

 

Antaminen on uutta ottamista, jakaminen uutta antamista. Ole suunnitellun spontaanisti antelias, niin se on ihan win-win! Älä jätä himoitsematta tavarataivaassa kirkastettua pop up -oppia!

Estoistaan vapautunut hedonisti ei erehdy shoppailemaan vääriä jumalia ja trendit laaja-alaisesti hallitseva renessanssipapukaija singahtaa käkikellostaan tiedottamaan oikeaa oppia: STT:N UUTISIA!

Yli 70-asteisessa vedessä hankehaudottu vihreä tee muuttuu punaiseksi. Has been -kahviautomaatista tulostettu kahvi sulkee sinut viiteryhmän ulkopuolelle. Väärässä lämpötilassa voimautettu kanamuna räjähtää – BANG BANG!

Onnellinen perhe ei saa asua talossa, jossa ei ole verhoja ikkunoissa. Tupakoivan naisen synnytys avaa portin vahvoihin huumeisiin. Lehmänmaito kasvattaa lampaista kunnon ihmisiä. Tämä on tutkittua tietoa!

Vaihda aivosi televisioon ja iltapäivälehtiin, niin pääset suoraan keskustelun ytimeen kulkematta lähtöruudun kautta. Puhu vain kirjoista, joita et ole lukenut. Näytä, että sinulla on tsemppiä, draivia, asennetta, otetta, Stockan Herkkua ja rypäleosaamista. Ole subliimi, cool ja trenditietoinen.

Selkä suorana ei saa kulkea, ellei käy vesijumpassa, hallitse syvävenytystä, rentouta niskaansa nystyräpallolla. Mietiskely ilman piikkimattoa on kuin pilvinen päivä. Kypärättä pyöräily johtuu virheestä lähdekoodissa. Ilman uusinta tekniikkaa hengittäminen tappaa. Muista, että elät katoavassa reaaliajassa! Tämä on viimeinen mahdollisuutesi: flow, tässä ja nyt!

 

Oma ajattelu. Fantasia. Itsemääräämisoikeus.

 

Ihmiskunta on edistynyt satojentuhansien vuosien ajan tarkkailemalla ympäristöään, päättelemällä, käyttämällä mielikuvitustaan, sopeuttamalla käytöstään. Vapaasti.

Nykyisin parhaat tienestit nappaa se, joka riistää ihmiseltä edistyksen tekijät, tyhjentää ne sisällöstään ja myy takaisin – lähetä luottokorttisi numero Nigerian kuninkaalle, kiitos! – oikeaoppisina metodeina, koneina, ohjelmina, yhdistelminä, tavaroina, kuvina, sanoina, troppeina, oppeina. Tuotteina.

Oikeat opit määitään laumassa. Määkivällä laumalla ei ole siipiä. Laumassa ei mahdu vaihtamaan suuntaa. Kun lauma on tullut vakuuttuneeksi oikeaoppisuudestaan, se väkisinparantaa vääräoppiset. Ihan itse. Systeemi ei enää tarvitse rankaisukoneistoa. Poliisi ja armeija käyvät tarpeettomiksi. Maailmasta on vihdoin tullut hyvä ja oikea.

 

Mies katosi kotoaan Luhangalta hiilijalanjälkeä jättämättä. Löytäjälle luvassa elämysmatka madonreikään.

 

Kirsi Kinnunen