Maahanmuuttaja, ulkkis, outo, ärsyttävä aksentti, tajuaakohan tuo mitään. Miksei se osaa edes ranskaa? Vai onko tuo ranskaa, mitä se yrittää solkottaa? Puhutaan sille kovaa ja hitaasti.

No nyt se hakee meille töihin, maisteri muka. Joku suomalainen yliopisto, missä ylipäätään on Suomi? Onko se lähellä Tanskaa? Onko siellä jotakin akateemista koulutusta? Niin varmaan. Tuskin osaavat lukea. Heitänkö hakemuksen ihan suoraan roskikseen?

Taas se outo suomalainen kuljettaa noita huonostikasvatettuja kakaroitaan hiihtohaalareissa pitkin pihoja. Vesisateessa. Eihän täällä ole edes lunta. Meinaavatko ne tuolta kuraiselta mäeltä lasketella alas? Pakkoko sitä on sateessa pihalle mennä.

Ja grillikatos. Helmikuussa paistavat makkaraa takapihalla. Miten tuollaista väkeä integroidaan tämänkaltaiseen sivistysyhteiskuntaan? Parempi niiden olisi mennä takaisin sinne, mistä ovat tulleet.

Akka kulkee lenkkitossuissa päivät pitkät. Osaakohan se edes kävellä korkokengissä? Ja linttaan astutuissa aamutohveleissa näyttäytyy ihmisten ilmoilla. Yöpaidassakin saattaa mennä postilaatikolle. Tai mikä lie vinoraitainen kauhtana. Ehkä ne Suomessa käyttävät liian isoja vaatteita, kun siellä on niin kylmä.

Mukuloilla aina virttyneet ja likaiset vaatteet. Kumisaappaat ja kurahousut jalassa kiipeilevät puissa ja jättävät polkupyöränsä ja lelunsa pitkin pihoja. Ei mitään kuria eikä tapoja. Lapset mulkoilevat otsatukkansa takaa, räkä valuu nenästä eivätkä saa sanottua sanaakaan. Kun niitä sitten tervehtii, menevät äitinsä jalkojen taakse piiloon.

Tänne ovat tulleet meidän verorahoillamme elelemään. Tai sitten ne vievät meidän työpaikat. Niin kuin näissä omissa hulttioissa ei olisi tarpeeksi elätettävää. Vielä noita ulkomaalaisiakin kaikki nurkat ja pielet täynnä.